Historia jonë

1869-FBC-Building_min 2012-FBC-Building_min Kisha Baptiste e parë e Forrest qytetit filloi në 1852, kur qytetarët e organizuar atë që njihej si Mount Vernon Kisha Baptiste. Anëtarët u takuan në një ndërtesë të vogël pranë faqen aktuale e malit Vernon Varrezat në veri Forrest City. Edhe pse nuk ekzistojnë shënime të shkruara, shumë mendojnë se Mark W. Izard shërbyer si pastor parë. Ajo është e dokumentuar se zoti Izard gjithashtu ka shërbyer në Senatin e Shtetit të Arkansas dhe Dhoma e Përfaqësuesve, ishte një Shtetet e Bashkuara Marshall, dhe ka shërbyer si Guvernator Territorial për Nebraska. Në 1860, Mt. Zona Vernon ishte në rënie, dhe njëmbëdhjetë anëtarë të kishës transferuar anëtarësimet e tyre në një kishë baptiste në vendin e Shkollës Evans. Plaku BF Thomas u bë pastor dhe shërbeu për gati dhjetë vjet. Në vitin 1869, Kisha Evans ndarë në dy grupe. Një grup u bë Forrest Chapel Kisha; tjetër u bë Forrest Qyteti pari Kisha Baptiste. Anëtarët e Parë Baptist ndërtuar një kishë kornizë në cep të Jugut dhe Izard Streets (një rekord tregon cep të Jugut dhe Forrest Streets), dhe një shërbim përkushtim u mbajt të dielën e parë në mars të vitit 1871.

Pastorë të tjera të hershme të kishës ishin: JK Murphy (1870), WM Lee (1871), MD Russell (1873), Joseph Shackelford (1876), JB Cheirs (1879), ga një shqiptar (1880), WH Osborne (1887), JJ Taylor (1888), GA Grammer (termi 2 1889), dhe JH Cason (1891). Ishte gjatë mandatit të Plakut Cason-së, në korrik të 1891, anëtarët e kishës filluan të diskutojnë planet për një kishë të re. Të dhënat tregojnë se $ 4000 ngritur në dy javë, dhe në 1892, një kishë e re me tulla ndërtuar në cep të Uashingtonit dhe Hill Streets. Ndërtimi Arsimore shtuar në vitin 1937 Kjo ndërtesë u bënë selinë e rajonale për Arkansas Power & Lehta në vitet 1950. Një Ndërtimi fidanishte u shtuar rreth vitit 1945.

HR Moran (1893) e Lagranzhit shërbyer si pastor deri RL Stanley (1895) u bë i paracaktuar nga një komitet të veçantë. Plaku Stenli thuhet organizuar një nga ringjalljen më të mëdha të mbajtura ndonjëherë në Forrest City. Ai gjithashtu ndihmoi në organizimin e një Bashkimi të rinjve. Pastorë e mëvonshme ishin: Francis G. Boseman (1895), JB Perminter (1897), WJ Robinson (1898), dhe NJË Couch (1899). Për disa muaj në vitin 1899, Kisha Baptiste e parë ishte pa një pastor. Gjatë kësaj kohe, shërbimet nuk janë mbajtur rregullisht. Kur u mbajtën shërbime, pastorë mysafir predikoi, dhe një nga të preferuarat ishte Plaku WH Paslay. Ai ishte Moderator i Mt. Vernon Shoqata,, një post që ai mbajti për më shumë se 30 vjet. Ai ishte gjithashtu Examiner Qarkut për disa terma. Ai jetoi pranë Wheatley dhe merr kredi për të sjellë shumë ndryshime pozitive në jetën fetare dhe akademike në zonë. Ai predikoi në kisha të ndryshme të drejtë deri deri në vdekjen e tij në moshën 79 në 1911 Pastorëve në pjesën e parë të viteve 1900 ishin: JA McCord (1901), Milton Hall (1905), JE Newman (1906), JH Pippin (1907), EPJ Garrott (1913), JRG Bardhë (1913), WC Edwards (1921), BF Davidson (1924), E. Rawlings (1926), dhe Grover Prince (1934). ai kisha filloi të rritet në mënyrë dramatike, pas Luftës së Dytë Botërore nën udhëheqjen Rev Vogël E. Cole (1945). Para pastor i asociuar i kishës, Ira Patishall, u bashkua me stafin në vitin 1947 Në vitin 1948, zonja Delmar Campbell u bë sekretari me kohë të plotë të parë. Në vitin 1950, kisha blerë tokën nga Shkolla e Qarkut Forrest qytetit për një kishë të re në cep të Rosser dhe Cleveland Streets. Novator ceremonitë për 400.000 $ shenjtërores dhe ngritjen arsimore janë mbajtur në tetor të 1950. Rev. TK Rucker u bë pastor në 1951. Sherbime u mbajtën në kishën e re që fillon në janar të vitit 1952; Ceremonitë zyrtare përkushtimi ishin më 24 prill, 1955 Anëtarësia kishtare ishte rritur për 1260. Shkollën e së Dielës ishte rritur në 17 departamente me 76 klasa. Në vitin 1960, Rev Sam Gash u bë pastor. Në tetor të atij viti, kisha blerë 10.000 këmbë katrore e Gardës Kombëtare arsenalin fqinj pronën kishës. Ajo u bë e Kisha Baptiste argëtimin dhe aktivitetet ndërtesa e parë, kur i dedikuar zyrtarisht më 10 shtator, 1961 Ajo është e njohur tani si Fellowship Hall. Kisha vazhduar të rritet nën Rev Clyde Hankins (1965) drejtimin dhe Rev Bobby Moore (1971). Në vitin 1975, nën udhëheqjen e Rev Kerry Pauell, anëtarët e kishës filloi Programin "Së bashku ne ndërtojmë". Rezultati ishte një objekt i administratës-edukimi 10.000 këmbë katrore që i përkushtuar më 30 janar, 1977 anëtarësia e Kishës u rrit për 2145. Zëri Kisha u bë, "Një bllok qytet ... shërbyer për të gjitha fushat e jetës". Shumë zona rimodeluar në vitet e fundit: Ndërtesën e Administratës-Arsim në vitin 1994, në shenjtëroren në vitin 1997, ndërtesa e arsimit në vitin 2000 dhe 2002, dhe Fellowship Hall në vitin 2001. pastorë të fundit kanë qenë: Rev DELTON beall (1987), Rev Rick Hedger (1994), Rev Johnny Jackson (pastor i përkohshëm 1999), dhe Rev James Dean (2001). Pastor jonë e tanishme është Dr Gene Crawley (foto më Shtabit Page).