Како да се стигне до небото

Исус-пејд-it-сите-clipart_min Како да станете Кристијан - чекор на верата

F е за прошка
Секој има згрешија и треба Божјата прошка. Римјаните 3:23 вели: "Зашто сите згрешија и им недостасува Божјата слава:"
Ние само може да се прости преку крвта на Исус. Ефесјаните 1:07 вели: "Во кого имаме откуп преку Неговата крв, прошка на гревовите, според богатството на Неговата благодат."

А е за достапни
Божјата прошка е достапна за секого. Јован 3:16 вели: "Зашто Бог толку го засака светот, што Го даде Својот Единороден Син, та секој кој верува во Него да не загине, туку да има вечен живот."

Бог автоматски не ни прости, но Неговото простување е на располагање, ако ние бараме за него. Матеј 7:21 вели: "Не секој што Ми вели: 'Господи, Господи, ќе влезе во царството небесно; но оној кој ја врши волјата на Мојот Татко, Кој е на небесата. "

I е за Невозможно
Тоа е невозможно за секој да се стигне до небото на сопствените. Ефесјаните 2:8-9 вели: "Зашто по благодат сте спасени преку верата; и дека не е од вас самите: тоа е дар од Бога. Не од делата, не би некој да се пофали. "

Т е за возврат
Од своја страна значи да се покајат. Кога навистина се покајат, ќе се свртиме од гревот и себе и се сврти кон Исус како свој Господ и Спасител. Јован 14:6 вели: "Јас сум патот, вистината и животот. Никој не доаѓа при Отецот, освен преку Мене" Римјаните 10:9-10 вели: "Дека ако ти ќе исповедаме со устата на Господ Исус, и ке во твоето срце поверуваш дека Бог Го воскресна од мртвите, ќе бидеш спасен. Зашто со срцето се верува за праведност; а со устата се исповедува за спасение. "

H е во рајот
Тука. . . Вечен живот сега почнува со Исус. Јован 10:10 вели: "Крадецот доаѓа не, но за да украде, и да го убие, и да ги уништи. Јас дојдов за да имаат живот, и дека тие би можеле да го имаат во изобилие"

Во понатамошниот текст. . . Небото е место каде што ќе живеат со Бога засекогаш. Џон 14:03 вели: "И кога ќе отидам и ви приготвам место, пак ќе дојдам и ќе ве земам кај Себе, каде што Сум Јас, таму да бидете и вие. "

Како човек може да има Бог прошка и ја поминеш вечноста во небото? Со верувајќи Исус како свој Господ и Спасител. Можете да го направите ова сега, каде и да сте, со молејќи со поставување Исус да ти прости од своите гревови и него го повикуваа во твоето срце.

Како можам да се молат и да побарате Исус во моето срце?
Почитувани Исус, знам дека сум грешник и поради моите гревови ми треба Твојата прошка. Верувам дека Исус умре на крстот за моите гревови, погребан и потоа воскреснал од мртвите. Јас Ве молам да ми прости моите гревови и да дојде во моето срце сега. Давам мене и мојот живот целосно за вас. Во името на Исус, се молам. Амин.

Ако само се молеше дека молитвата, Добредојдовте на семејството на Бог! Како нов Кристијан тоа е многу важно што ќе најде Библијата верувајќи, Библијата проповеда Црквата и се вклучи со таа црква. Ова ќе ви помогнеме да растат како христијанин како да дознаете повеќе во врска со Исус и да научат повеќе за христијанскиот живот. Прво баптистичката црква е Библијата верувајќи, Библијата проповеда Црквата и ние би сакале да го имаат привилегија да имаат вас, како дел од нашата црква семејство!