Молитва Министерството

prayer_header_min 1 Тимотеј 2:01 (стих) вели: "Јас ве повикувам, а потоа, прв од сите, дека петиции, молитви, посредување и благодарност да се направи за сите луѓе."

На прв баптистичката црква ние веруваме во моќта на молитвата и знаеме дека молитвата работи. Ние се наш Министерството молитва многу сериозно и ние би сакале да знаете како можеме најдобро да се молам за вас, ако би ги споделат тие информации со нас. Тоа ќе биде многу корисна за нас во молитвите за вас и нема да ве посрамоти на било кој начин.

На прв баптистичката црква ние сме среќни да се земе вашата барања молитва кон Господа во молитва и знаеме дека Тој ќе одговори според Својот совршен волја. Само Бог може да одговори на молитви и промени твојот живот.

Ако би сакале да посредува за вас во молитвата, тогаш Ве молиме да го пополните нашиот поднесе молитва барање форма на дното на нашите Среда вечер Молитва Листа страница. Ако би сакале да останат анонимни ние ќе ја почитуваме таа и само нашата црква персонал ќе знаете вашето име. Само провери на формата преку која се вели јас сакаат да останат анонимни, па ќе знаеме.

Ако сакате да остане анонимен, вашите барања молитвата не е ставен на нашите средата вечерта молитва листа, ниту на нашата молитва листа на нашата веб страница. Сепак нашата црква персонал ќе се молам за вас секој ден.

Среда вечер Молитва Листа

Молитва поднесени барања Преку веб-сајт

Прати Молитва Барање