Жените на Министерството Мисија

WMUchngwld_stacked1-1024x773_min

___________________________________________________

Прво баптистичката црква има две Жените на мисија групи:

Крстител жените - се состана во капелата на Првата баптистичка црква на 13:30 на 1 Вторник од секој месец со почеток во септември до декември и на 1 Вторник март наредната година. Крстител Жените охрабрува мисија проекти, сетови и промовира 3 специфична мисија придонеси: Дикси Џексон држава мисии, Националната мисии Ени Армстронг и Lottie Месечината меѓународните мисии. Секој месец Крстител Жените изберете одредена мисија и работат за таа мисија. Некои локални проекти мисија се: Божјото Обезбедување облека Плакарот, храна оставата, чајната кујна, Операција Божиќ детето, Арканзас Детски дом и многу повеќе.

Грижа допир Министерството ватирана состанува 13:00 на 2 и 4. вторник на секој месец, почнувајќи од септември и ќе до мај следната година во Стипендии сала (гимназија) на Прво баптистичката црква. Членови на подучат допир бод јоргани од сите големини, од бебе големината на кралот големина. Тие, исто така бод подметнувачите, Библијата превозници и многу повеќе. Овие елементи се потоа се донирани на министерства како што Ветување Куќа во Литл Рок, концепти на вистината во Wynne и други. Еднаш годишно Грижа допир има ватирана шоу да го продаде ватиран предмети. Делови од средствата одат на различни проекти мисија.

Целта на Жени на мисијата е да се каже и да ги инспирира христијанската Крстител жените да влијаат на нивниот свет за Христа.