Жените на Министерството мисија

WMUchngwld_stacked1-1024x773_min

___________________________________________________

Прво баптистичката црква има две жени на мисијата групи:

Крстител жените - се состана во капелата на прв баптистичката црква во 1:30 часот на 1-ви Вторник од месецот почнувајќи во септември, во текот на декември и на 1 Вторник март наредната година. Крстител Жените охрабрува мисија проекти, сетови и промовира 3 специфична мисија придонеси: Dixie Џексон држава мисии, Националниот мисии Ени Армстронг и Lottie Месечината меѓународните мисии. Секој месец Крстител Жените изберете одредена мисија и работат за таа мисија. Некои локални проекти мисија се: Божјиот Обезбедување алишта Closet, храна Оставата, чајната кујна, Операција Божиќ дете, Арканзас Детски дом и повеќе.

Грижат допир Министерството ватирана се состанува на 13:00 на 2 и 4 вторник на секој месец со почеток во септември и ќе до мај следната година во Стипендии сала (гимназија) на Првата баптистичка црква. Членови на подучат допир бод јоргани од сите големини, од бебе големина на цар големина. Тие, исто така бод подметнувачите, Библијата превозници и многу повеќе. Овие елементи се потоа се донирани на министерства како што Ветување Куќа во Литл Рок, Концепти на вистината во Wynne и други. Еднаш годишно подучат допир има ватирана шоу да го продаде ватиран предмети. Делови од постапките се до разни проекти мисија.

Целта на Жени на мисијата е да се каже и да ги инспирира христијанската Крстител жените да влијаат на нивната свет за Христа.