Катастрофа Министерството за помош

Арканзас Dissater помош Logo_min

Целта на Баптистичката црква во Арканзас држава Конвенцијата катастрофи е да се слават Исус Христос со исполнување на непосредните потреби на жртвите катастрофа преку помагање на нив со итни потреби и преку други напори министерство.

Првата баптистичка црква катастрофи хранење единица е способен за обезбедување на 5, 000 до 10, 000 подготвени оброци дневно. Оваа единица работи, бидејќи на волонтери и нашата цел е да им служи топол оброк во името на Исус.

За повеќе информации, ве молиме e-mail Реј Oswalt , или контактирајте Прво баптистичката црква на Форест Сити, Арканзас на 870-633-2382. Кликни тука ако сакате да дознаете повеќе за она што Баптистичката црква во Арканзас држава Конвенцијата катастрофи прави.