Грижа допир (ватирана Материја) Министерството

шарени ватенка

Грижливи допир ватирана Материја Министерството се организира во 1994 година за да им служи на нашата заедница и црквата. Грижа допир исполнува со почеток во септември до мај следната година на вториот и четвртиот вторник во 1:00 часот во салата стипендија (гимназија) на Првата баптистичка црква. Грижа допир ватирана Материја Министерството сега има членство на триесет и две жени.

Donations1_min Грижа допир ватирана Материја Министерство донираше 120 возрасни јоргани и 60 бебе јоргани од групата почна водење на евиденција во 2003 година јоргани наменета за собирање средства, како што се "Концепти на вистината" (на Вејн), која е групата што советува жените со непланирана бременост. Јоргани се исто така дадени во рамките Прво баптистичката црква за оние кои се сериозно болни или имаат новороденче. Грижа на допир, исто така, дава јоргани со "се е во ред" Бездомниците, Форест Град Центарот за грижа, затвори-in, оние кои страдаат со долгорочна болест и несреќа жртви.

Во текот на зимата на 2008 година, се грижат допир ватирана Материја Министерство даде 40 јоргани на Божјата Обезбедување Облека Closet Министерството за Прво баптистичката црква, кога времето е ладно. Сите 40 јоргани предвидени за граѓаните на Форест Сити во еден ден.

Како заедница на проектот, се грижат допир ватирана Материја Министерството менува Форест CITY HIGH SCHOOL бенд униформи секоја година. Според Вил Харис од Форест Град бенд од средно департментот, членовите на бендот доби награда за извонредност за изгледот на нивните униформи.

Секоја година Грижа допир ватирана Материја Министерството домаќин на ватирана шоу која е отворена за јавноста за купување на јоргани. Сите приходи од продажбата одат на Дикси Џексон држава мисии, кој им помага финансии мисионери, изградба на цркви и спонзор на катастрофи во Арканзас.