Музика Министерството

Симфонија-музика-позадина-вектор-material1_min

Музиката е многу важен дел од ниту Богослужба. Библијата вели: "Направете радосен бучава на Господа, сите вие ​​земји. Му служиме на Господ со радост: дојде пред неговото присуство со пеење "Псалм 100:1-2..

Во послушност спрема Господ команда имаме возрасни хор, дами ансамбл, ансамблот на мажите и возрасни пофалби бенд. Нашите богослужби ќе содржат спектар на музика од омилените песни на современите обожување музика заедно со специјални пееше од страна на поединец лице или повеќе. Секоја песна што пееме на Првата баптистичка црква пееме во чест и обожаваат нашиот воскреснат Спасител Исус Христос.