Младите Министерството

Молете се за нашите студенти и возрасни во текот на нивната мисија патување во Хјустон, Тексас 13-18 јули.

______________________

Билтен

Ја добиете вашата јули до септември Студентски Билтен тука !

__________________________________________

HOTT (само лого) _min

Книгата на Матеј, поглавја 22 и 28, го има последниот инструкции на Исус пред се вознесе на небото. Ние сме на H onor (љубов) Бог со сето наше битие, љубовта О thers како нас, Т секоја Словото и Т ell светот (научете ги сите народи).

Нашите студенти учествуваат во проучување на Библијата во неделата наутро во 9:30 и средата навечер на 06:30 во нашата зграда министерството студент, кој се наоѓа директно преку улица од нашите светилиште зграда. Исто така во неделата навечер нашите студенти да учествуваат во нашата современа Богослужба во нашата зграда министерството студент.

Студентите имаат месечни недела ноќ дружење време наречен "Happy Hour", која следува по нашата вечер Богослужба. Локации за "Happy Hour" да се разликуваат како што се направи обид да се допре до учениците кои не се вклучени во црква.

Во текот на годината имаме фонд-оснивачи, пролетта пауза активности, супер Летен камп, студент конференции и христијански концерти. Нашите студенти се добие охрабрување да им помогне со летни Библијата училиште, град-широк блок партии, како и други христијански активности.