Библијата проучување

Човек проучувањето на Библијата Секое неделно утро постои Библијата проучување за сите возрасти од децата на предучилишна возраст на високи возрасни на Првата баптистичка црква. Секој Библијата проучување група е предводена од страна на наставник кој сака Исус, сака другите, е повторно роден христијанин и верува дека Бог ги одведе да биде учител Библијата проучување.

Во секој од нашите Библијата проучување групи вистината на Божјото Слово е претставен на начин кој е релевантен за таа возрасна група. Ќе се сретнат луѓе кои сакаат да ти биде пријател, луѓе кои имаат исти потреби како вас, луѓе кои ќе ве охрабри, се радуваат со тебе и да се моли со вас.

Нашите Библијата проучување групи почнуваат во 9:30 часот секоја недела наутро. Се чувствуваат слободни да ја посетите и да се најде Библијата проучување група, која е најудобна за вас.

Тука е листата на достапни Библијата проучување групи и препорачува возрасти:

Расадник (новороденчиња до 24 месеци)
Дете (24 месеци до 36 месеци)
Три и четири години
Пет години
Прво и Второ одделение
Третиот и четвртиот одделение
Петтиот и шестиот одделение
Младите (седмиот Водици одделение)
Младите луѓе (пост средно училиште)
Возрасни јас (20-29)
Возрасни II (30-39)
Возрасни III (40-49)
IV возрасни (50-59)
V возрасни (шеесет и постари)
Аудиториум класа (сите возрасти)

Midweek Services_min

18:30 Секоја среда вечер

Младите Библијата проучување - предводена од Бро. Грег Сатон - се состана во зградата на младите кој се наоѓа директно преку улица од Првата баптистичка црква светилиште зграда.

Возрасни Библијата проучување и молитва Време - предводена од д-р Џин Кроули - исполнува во светилиштето зграда.