Што ние веруваме?

iStock_000002930325Small11_min

Прво баптистичката црква е фамилија на верниците кои има драги следниве верувања:

Бог - Ние веруваме дека има еден Бог кој постои во три лица: Отецот, Синот и Светиот Дух.

Исус - Ние веруваме дека Исус е Божјиот Син, роден од девица, беше целосно на Бога и целосно човек, живеел безгрешен живот, почина во нашето место како жртва за гревовите на човештвото, Кој беше погребан произлезе од телесни гроб, и се вознесе на небото.

Враќањето Христово - Ние веруваме дека Исус Христос буквално ќе се вратат во земјата.

Светиот Дух - Ние веруваме дека Бог Светиот Дух е активна во убедливо неверниците на нивната потреба за спасение, и е Утешител и Водич кој живее во секој верник.

Библијата - Ние веруваме дека Библијата е Божјото Слово, без ниедна грешка, единствен орган за живот и вера.

Човек - Ние веруваме дека човекот е специјален Божјо создание, направени според Неговиот образ, но дека преку гревот на првиот човек, Адам, човекот падна, така што сите луѓе се грешници и треба спасение.

Спасение - Ние веруваме дека спасението е дар добиени преку покајание кон Бог и вера во Господ Исус Христос.

Осигурување - Ние веруваме дека секој човек кој е навистина спасен е вечно сигурен во Господ Исус Христос.

Ако имате било какви прашања во врска со Библијата или она што ние веруваме, ве молиме e-mail на нашата висок свештеник . Тој ќе ми биде драго да го споделам со вас и да одговори на прашања кои можеби сте во врска со Библијата или она што ние веруваме или прашања во врска Прво баптистичката црква.