Нашата историја

1869-FBC-Building_min 2012-FBC-Building_min Прво баптистичката црква на Форест Град започна во 1852 година, кога граѓаните организирани она што беше познато потоа како Маунт Вернон баптистичката црква. Членови се состанаа во мала зграда во близина на овој сајт на Маунт Вернон гробишта во северниот Форест Сити. Иако не постојат пишани записи, многумина мислат дека Марк В Izard служи како прв свештеник. Тоа е документирано дека г-дин Izard исто така служел во Сенатот Арканзас и на Претставничкиот дом, беше САД Маршал, и служеше како територијална гувернерот за Небраска. Во 1860 година, на планината Вернон област беше во опаѓање, и единаесет припадници на црквата пренесува нивните членства на баптистичката црква на местото на Еванс училиште. Старец BF Томас стана свештеник и служеше речиси десет години. Во 1869 година, Еванс Црква поделени во две групи. Една група стана Форест капела Црквата; друга стана Форест Град Прво баптистичката црква. Членови на Прво баптистичката црква изградена рамка на аголот на Јужна и Izard Улици (еден запис покажува аголот на Јужна и Форест улиците), и посвета на услуги се одржа на првата недела во март 1871.

Други рани пастири на црквата беа: Џ.К. Марфи (1870), WM Ли (1871), AM Расел (1873), Јосиф Shackelford (1876), Ј.Б. Cheirs (1879), Џорџија граматички (1880), WH Озборн (1887), JJ Тејлор (1888), Џорџија граматички (2-ри рок 1889), и Ј.Х. Cason (1891). Тоа беше за време на мандат Старец Cason, во јули 1891 година, членовите на црквата почна да разговара за плановите за нова црква. Записи покажуваат дека 4000 $ израснат во две недели, а во 1892 година, нова црква изградена од тули на аголот на Вашингтон и Хил улица. Едукативниот Градење додаде во 1937 година Оваа зграда стана регионалниот штаб за Арканзас Моќ и Светло во 1950-тите. Градинка зграда добија додаден околу 1945 година.

Човечки ресурси Моран (1893) од LaGrange служел како свештеник до РЛ Стенли (1895) стана ракоположен од страна на посебна комисија. Старец Стенли, наводно, организирана една од најголемите оживување досега во Форест Сити. Тој, исто така, помогна во организирањето на младите во Унијата. Последователни пастири беа: Г Френсис Boseman (1895), Ј.Б. Perminter (1897), WJ Робинсон (1898), и каучот (1899). За неколку месеци во 1899 година, Прва баптистичката црква беше без свештеник. Во тоа време, служби не се одржуваат редовно. Кога беа одржани услуги, гостин пастири проповедаше, и еден од фаворитите беше Старец WH Paslay. Тој беше Модератор на планината Вернон Здружението,, која ја извршуваше повеќе од 30 години. Тој исто така бил округот егзаминер за неколку термини. Тој живеел во близина на Wheatley и добива кредити за доведување многу позитивни промени на верските и академскиот живот во оваа област. Тој проповедал во различни цркви сè до неговата смрт на 79-годишна возраст во 1911 година Пастири во првиот дел од 1900 беа: ЈА McCord (1901), Милтон сала (1905), JE Њумен (1906), Ј Пипин (1907), EPJ Garrott (1913), JRG Вајт (1913), WC Едвардс (1921), BF Дејвидсон (1924), E. Rawlings (1926), и Гровер Принцот (1934). тој црква почна да расте драматично по Втората светска војна под раководство свештеникот Мала Е. Кол (1945). Првиот соработник пастир на црквата, Ира Patishall, се приклучи на вработените во 1947 година Во 1948 година, г-ѓа Delmar Кембел стана првата со полно работно време секретар. Во 1950 година, црквата купиле земјиштето од Форест Град школа округ за нова црква на аголот на Rosser и Кливленд улица. Ваков церемонии за 400.000 $ светилиште и образовни зграда се одржаа во октомври 1950 година свештеникот ТК Рикер стана свештеник во 1951 година Услуги се одржаа во новата црква почнува во јануари 1952; формални посветеност церемонии беа на 24 април, 1955 година членство црква се зголеми на 1260. неделното училиште се зголеми на 17 одделенија со 76 паралелки. Во 1960 година, свештеникот Сем длабок рез стана свештеник. Во октомври истата година, црквата купи 10.000 квадратни метри Националната гарда Арсеналот што се граничи со имотот на црквата. Тој стана првиот баптистичката црква Рекреација и активности за градење кога формално посветен на 10 септември, 1961 година Таа е сега познат како Стипендии сала. Црквата продолжи да расте под свештеникот Клајд HANKINS (1965) насока и Откровение Боби Мур (1971). Во 1975 година, под раководство на свештеникот Кери Пауел, членовите на црквата започна "заедно ја градиме" програма. Резултатот беше 10.000 квадратни метри администрацијата образование зграда, која посветен на 30 јануари, 1977 година членство црква се зголеми на 2145. Црквата слоган стана "Еден град блок ... службени во сите области на животот". Многу области преобликува во изминатите неколку години: Градење администрација образование во 1994 година, светилиште во 1997 година, зградата образование во 2000 и 2002 година, и стипендија сала во 2001 година најновите пастири се: свештеникот Delton BEALL (1987), Свештеникот Рик Hedger (1994), свештеникот Џони Џексон (привремени свештеник 1999), и свештеникот Џејмс Дин (2001). Нашата актуелна свештеник е д-р Џин Кроули (фото на Генералштабот страната).