За нас

2012-FBC-Building_min

На прво баптистичката црква во Форест Сити, Арканзас, се обврзуваме да им служи на нашите целокупната заедница и споделување на Евангелието до краиштата на земјата. Во цел за нас да ја извршува оваа задача, ние сме постојано во потрага по нови и креативни начини за споделување на нашата вера, а ние сме во потрага за да додадете нови министерства кои ќе стигнат подалеку нашите ѕидови.

Ние знаеме дека христијанскиот живот не е дестинација, но на пат кој бара доверба во една непроменета Бога. Престанавме да прашува, и почнаа да се прашуваат: "Што вели Бог сакате да го направите преку нас?" Ние имаме ограничувања на она што го имаме моќта да се направи "Што можеме да сториме за Бога?"; Бог е без граници! Како што луѓето на Бога ние се прошетаат на ова патување на верата заедно и се учат дека каде што Бог ги води, Бог ве снабдува со сите наши потреби.

Ве покануваме да ни се придружите на ова патување. Тоа е и предизвик и возбудлив и наградите се надвор од овој свет.